full screen background image

7 depozite de gunoi neconforme din judeţ se vor închide

contract deseu     Contractul pentru “Închiderea depozitelor urbane existente în judeţului Suceava” a fost semnat, astăzi, la Consiliul Judeţean.

Contractul a fost atribuit unei asocieri de 3 firme – “SUCT” Suceava, “Consul ABC” Iaşi şi “Aglomacha Empresa Constructora” din Spania.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că la nivelul judeţului Suceava se vor închide 7 depozite de gunoi neconforme din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Lucrările de închidere se vor realiza în 2 etape.

Prima etapă cuprinde rearanjarea şi compactarea deşeurilor pentru uniformizarea depozitului, acoperirea temporară cu un strat de izolaţie minerală şi montarea unui strat de sol vegetal, precum şi împrejmuirea depozitului.

Cea de a doua etapă are în vedere execuţia straturilor de etanşare şi acoperirea finală a depozitului cu 85 de cm de pământ şi 15 cm de sol fertil, care se însămânţează cu specii locale de vegetaţie. Apoi, va urma instalarea unor echipamente de colectare şi monitorizare a poluanţilor care se pot forma după închidere, finalizarea sistemului de extracţie şi tratare a gazelor, precum şi amenajarea drumurilor de acces.

În urma lucrărilor, amplasamentele respective nu vor mai avea aspectul unor depozite de deşeuri, iar, ulterior, vor fi reintroduse în circuitul economic.

Valoarea contractului semnat astăzi se ridică la aproape 39,5 milioane de lei, iar termenul de finalizare este de 31 de luni.

Acest sistem se implementează în cadrul “Proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”, finanţat prin POS Mediu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar