full screen background image

România nu va mai avea dreptul să exporte carne de porc în Uniunea Europeană

Carnea de porc     Uniunea Europeană va interzice României exporturile intracomunitare de carne de porc. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară nu mai dispune de fonduri pentru a realiza inspecţii care să dovedească faptul că România nu mai este un focar de pesă porcină.

„România nu va putea garanta lipsa pestei porcine şi nu va obţine în 2014 statutul de ţară oficial liberă de această boală. Noua decizie a Comisiei Europene, care permite comerţul cu carne de porc din toate fermele din România, va rămâne fără efecte pozitive întrucât nu se vor putea garanta cele solicitate“, se arată într-un document intern al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), obţinut de „Adevărul“.
„România nu va putea garanta lipsa pestei porcine şi nu va obţine în 2014 statutul de ţară oficial liberă de această boală. Noua decizie a Comisiei Europene, care permite comerţul cu carne de porc din toate fermele din România, va rămâne fără efecte pozitive întrucât nu se vor putea garanta cele solicitate“, se arată într-un document intern al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prezentat de Adevărul.

Din cauza tăierilor bugetare „România nu poate demonstra că realizează supravegherea pasivă a bolilor care afecteaza comerţul cu animale vii (febră aftoasă, scrapie, pestă porcină etc.)“ se mai arată în document.

Astfel, Uniunea Europeană este nevoită să ne interzică, începând din 2014, livrările de carne de porc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar