full screen background image

De luni, sucevenii pot ridica cererile pentru ajutorul la încălzirea locuinţelor

calorifer     De la începutul săptămânii viitoare, locuitorii municipiului Suceava pot ridica şi completa formularele pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei, începând cu 1 noiembrie, pentru întreg sezonul rece 2013-2014.

Cererile trebuie însoţite de documente justificative privind starea civilă a solicitantului, regimul juridic la locuinţei şi veniturile realizate de  către fiecare dintre membrii familiei.

Dosarele consumatorilor de energie termică în sistem centralizat vor fi depuse la asociaţiile de proprietari.

Cele provenind de la deţinătorii de centrale individuale pe gaze naturale vor fi duse la sediul Primăriei, iar cele ale familiilor care se încălzesc cu combustibili solizi sau cu radiatoare electrice vor fi adunate la Direcţia de Asistenţă Socială din cartierul Burdujeni.

Conducerea administraţiei locale sucevene atrage atenţia că dosarele incomplete vor fi returnate solicitanţilor, în timp ce, în cazul cererilor nejustificate, nu se va emite dispoziţia de primar pentru acordarea sprijinului financiar.

În scopul verificării corectitudinii celor declarate, Primăria va solicita date suplimentare atât de la viitorii beneficiari, cât şi de la instituţii sau autorităţi care pot să le ofere.

Pentru a evita acordarea de sume necuvenite şi recuperarea ulterioară a acestora, acolo unde există suspiciuni, personalul serviciului de asistenţă socială a executivului vor proceda la demararea  de anchete sociale.

Primarul Ion Lungu spune că, în urma unui control al Camerei de Conturi, s-a constat că, anul trecut, zeci de suceveni au declarat incorect bunurile deţinute, din care cauză li s-a imputat sumele acordate.

Nu au dreptul la ajutor pentru încălzire, sucevenii care mai deţin clădiri sau alte spaţii de locuit, în afara locuinţei; terenuri care împrejmuiesc locuinţa mai mari de 1.000 de metri pătraţi, în zona urbană, şi de peste 2.000 de metri pătraţi, în zona rurală; autoturisme cu vechimea mai mică de 10 ani; autovehicule; autoutilitare; utilaje agricole; utilaje de prelucrare a lemnului; moară; presă de ulei, precum şi depozite bancare mai mari de 3.000 de lei.

De asemenea, nu pot obţine ajutorul financiar deţinătorii de suprafeţe de teren, animale şi păsări, a căror valoarea netă de producţie anuală este mai mare de 1.000 de euro, în cazul persoanei singure, şi de 2.500 de euro, în cel al familiei solicitante.

În sezonul rece 2013-2014, plafonul pentru acordarea ajutoarele la încălzirea locuinţei cu energia termică în sistem centralizat  rămâne aceleaşi ca şi în anul trecut, respectiv de 786 de lei net, pe membru de familie, şi 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure.

Venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi sau se încălzesc cu energie electrică, trebuie să fie de sub 615 lei.

Primăria municipiului Suceava va multiplica 12.000 de formulare de cereri şi declaraţii, acestea urmând a fi folosite la 3 drepturi de asistenţă socială, respectiv a ajutorului pentru încălzire, a venitului minim garantat şi a alocaţiei de susţinere familială.

comments

comments




Leave a Reply

avatar