full screen background image

Chevron suspendă activitatea din Siliştea

chevron_4c_SM     Compania Chevron a suspendat activitatea din satul Siliştea, comunca Pungeşti, unde ar fi trebuit să înceapă exploatarea gazelor de şist.

Utilajele Chevron s-au oprit la 30 de kilometri de locul de exploatare şi aşteaptă ca protestele din zonă să înceteze pentru a se putea întoarce.

Echipe ale companiei Chevron au sosit joi dimineaţă la Pungeşti, judeţul Vaslui, pentru a ridica utilajele cu care urmau să înceapă explorările pentru gaze de şist în zonă.

Localnicii din Pungeşti sunt hotărâţi să mai rămână în stradă şi să continue manifestările.

Deşi locuitorii care protestează se bucură de victoria pe care au obţinut-o, cred că decizia de retragere nu este decât o manevră a autorităţilor de a-i face să plece. Prin urmare, sătenii au blocat, de data aceasta, plecarea utiljalor, strigînd “Jandarmeria apără hoţia” şi “Demisia” faţă de prefectul de Vaslui, care a sosit la faţa locului.

La prânz, participanţilor li s-au oferit sarmale aduse din sat. De altfel, mâncare li s-a adus protestarilor şi în cursul nopţii, iar unul dintre liderii sătenilor a mulţumit binefăcătorilor la portavoce încă de dimineaţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar