full screen background image

Proiectul noului Cod rutier va fi transmis Parlamentului

Politia rutiera     Proiectul noului Cod rutier va fi transmis spre dezbatere Parlamentului pentru a face parte dintr-o “asumare comună”, a anuţat premierul Ponta, după ce Guvernul analizase varianta ca noul Cod să fie promovat prin ordonanţă de urgenţă pentru a fi aplicat mai rapid, nu doar după avizul Parlamentului.

Săptămâna trecută, adoptarea noului Cod Rutier printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului fusese amânată pentru a treia oară.

De două luni, politicienii încearcă să ia o decizie în privinţa noului Cod Rutier. Iniţial, acesta a fost elaborat de Ministerul de Interne, dar acea formă nu a fost agreată nici de Guvern, nici de partidele aflate la putere. Codul a fost revizuit, iar în ultima vreme mai toţi aleşii şi-au dat cu părerea. Amenzile au mai scăzut, iar toleranţa pentru limita alcoolemiei a crescut.

Premierul Victor Ponta anunţa că limita legală de alcoolemie va fi de 0,2, iar până la 0,5 şoferul va rămâne pieton timp de şase luni. Dacă acesta provoacă un accident, permisul va fi suspendat pentru un an. Valorile de alcoolemie de peste 0,5 vor constitui infracţiune.

comments

comments




Leave a Reply

avatar