full screen background image

Obligativitatea purtării uniformei școlare, dezbătută în Parlament

ardeleanu     Un nou proiect de lege privind introducerea obligativității purtării uniformei școlare în instituțiile de învățământ preuniversitar de stat și particular a ajuns în dezbatere în Parlamentul României.

Unul dintre iniţiatorii proiectului, prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, deputat PDL în Colegiul nr. 1 Suceava, a declarat:

“După ce, în aprilie 2013, Proiectul legislativ 156/2012 cu privire la introducerea ținutei școlare obligatorii în învățământul general obligatoriu, liceal și profesional de stat și particular, printre al căror inițiatori mă aflu și care a strâns semnăturile a 70 de deputați PDL și UDMR, a fost respins în Parlament de majoritatea USL, acest subiect este acum relansat în dezbatere de aceeași majoritate USL.

Mă bucur că ideea noastră a fost în final preluată de colegii de la Putere și, așa cum este firesc, voi susține proiectul de lege al colegilor USL întrucât principiile care stau la baza acestuia sunt cele invocate și de mine în repetate rânduri.

Mai mult decât atât, mă bucur că necesitatea unei ținute școlare obligatorii este susținută acum și de reprezentanții elevilor, conștienți și ei că aceasta ar contribui la un plus de ordine și disciplină dar și de respect în școală și față de școală.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar