full screen background image

Rovana Plumb, reconfirmată ca lideră a femeilor social-democrate

ofsd iasi      Sâmbătă, 12 octombrie, 50 de doamne delegate din partea Organizației Femeilor Social – Democrate Suceava au luat parte la lucrările Conferinței Naționale a Femeilor Social – Democrate desfășurată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Iași.

Deschiderea evenimentului a fost realizată de către Președinta OFSD, Rovana Plumb, care a ținut să precizeze responsabilitatea uriașă pe care o are femeia în cadrul unei organizații politice.

“Peste tot in jurul nostru sunt femei sărace, femei dezavantajate, femei abuzate. Sunt femei care au visuri, dar care nu le pot transforma în realitate. Pentru ele trebuie să luptăm. De la noi trebuie să vină impulsul și energia pentru ca România anului 2020 să fie un spațiu favorabil femeii. Organizația Femeilor Sociale Democrate trebuie să lupte pentru transformarea în bine a condiției femeii”, a declarat Rovana Plumb, la Conferința Națională a OFSD.

Prin votul exprimat pentru Programul “Românca în 2020”, Organizația Județeană a Femeilor Social  – Democrate Suceava și-a asumat să lupte pentru transformarea în bine a statutului femeii din România, prin crearea de politici și strategii cu privire la protejarea femeii de violența în familie, crearea de inițiative și parteneriate cu instituțiile de profil pentru eliminarea stereotipurilor de gen, inclusiv prin combaterea degradărilor imaginii sale în spațiul public.

În cadrul aceleiași conferințe Președinta OFSD, Rovana Plumb a fost reconfirmată în funcție, cu unanimitate de voturi.

Au avut loc alegeri pentru componența Consiliului Național OFSD de 243 de membre, dintre care patru sunt reprezentantele OFSD Suceava: Președinta OFSD Suceava, Oana Pintilei, Președinta Executivă, Doinița Cocriș,  Secretarul OFSD Suceava, Ioana Maftei și Președinta OFSD a Municipiului Suceava, Procopeț Felicia.

La prima întâlnire a Consiliului Național OFSD va fi reconfirmat Biroul Național al Organizației Femeilor Social – Democrate.

ofsd iasi 1

comments

comments




Leave a Reply

avatar