full screen background image

Protest cu cocarde tricolore la Spitalul Judeţean

spital-judetean-UPU     Cadrele medico-sanitare de la Spitalul Judeţean reiau astăzi protestele, după ce în perioada 18-27 septembrie au pichetat ministerele Sănătăţii şi Finanţelor Publice din Bucureşti.

Dr. Irina Badrajan, secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, a anunţat că decizia de reluare a mişcărilor revendicative a fost luată săptămâna trecută, la întâlnirea membrilor Coaliţiei profesioniştilor din sistem.

Reprezentanţii structurii au decis că protestele nu vor fi oprite până când promisiunile obţinute din partea guvernanţilor nu se vor concretiza.

Coaliţia a dat Guvernului un ultimatum, cerând ca până la 1 noiembrie să fie promulgate actele normative promise, în caz contrar ameninţând cu grevă şi demisii în bloc.

Astăzi, cadrele medico-sanitare vor purta la serviciu cocarde tricolore în semn de continuare a protestelor şi de solidaritate în privinţa revendicărilor.

Vor urma şi alte acţiuni, cum ar fi un marş organizat la Bucureşti, la începutul lunii noiembrie, la care sunt aşteptaţi să participe 2.000 de membri ai Coaliţiei din toată ţara.

Revendicările comune ale organizaţiilor profesionale ce face parte din Coaliţie sunt alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat şi o lege a salarizării specifice sistemului de sănătate.

Cadrele sanitare mai cer apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesională de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea de servicii de calitate şi consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate cu privire la orice măsură care poate afecta funcţionarea sistemului sanitar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar