full screen background image

Întâlnirea anuală a organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Suceava

sinescu nechifor     Instituţia Prefectului – judeţul Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava prin punerea în aplicare a prevederilor Programului de Guvernare 2013-2016, sunt preocupate de crearea unui cadru funcţional în vederea accesării unui număr cât mai mare de proiecte cu finanţare nerambursabilă la nivelul judeţului nostru.

Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava a iniţiat azi, 14 octombrie, întâlnirea anuală a organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Suceava.

În cadrul acestui eveniment s-a propus realizarea unui parteneriat cu o participare cât mai largă din partea ONG-urilor organizate in opt grupuri de lucru plus o entitate de suport pentru accesarea programelor europene de către ONG-urile din judeţul Suceava.

Grupurile de lucru propuse vizează următoarele domenii: social, economic, sănătate educaţie, mediu şi protecţia animalelor, tineret şi sport, cultură şi minorităţi etnice precum şi parteneriate externe.

Activitatea entităţii de suport va consta în identificarea liniilor de finanţare în funcţie de domeniul fiecărui ONG partener, consilierea ONG-urilor care nu au un portofoliu de proiecte, precum şi stimularea/ facilitarea şi susţinerea de parteneriate cu instituţiile publice în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă, în care Instituţia Prefectului-judeţul Suceava va avea rolul principalului promotor şi mediator.

Entitatea de suport va fi compusă din reprezentanţii ONG-urilor cu experienţă în accesarea şi implementarea de proiecte europene şi specialiştii din cadrul Instituţiei Prefectului.

Ca linii directoare pentru perioada imediat următoare se are in vedere realizarea Strategiei de dezvoltare a sectorului neguvernamental 2014-2020 care să fie inclusă în strategia de dezvoltare a judeţului Suceava şi care să reprezinte un document programatic care să ajute in accesarea fondurilor nerambursabile precum şi extinderea parteneriatului cu organizaţiile sindicale, a minorităţilor a diverselor asociaţii profesionale şi patronale.

“În vederea absorbţiei fondurilor europene din perspectiva viitorului exerciţiu bugetar al Uniunii Europene 2014-2020, instituţia noastră propune organizaţiilor neguvernamentale de la nivelul judeţului Suceava, crearea unui parteneriat stabil şi sustenabil. Obiectivul principal al acestui Parteneriat judeţean în care vor fi implicaţi reprezentanţii societăţii civile şi Instituţia Prefectului-judeţul Suceava constă în stimularea accesării de către ONG-uri a proiectelor derulate prin fonduri europene, stabilindu-se totodată o relaţie solidă între instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale.” a declarat Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar