full screen background image

Amenzi de peste 46.000 de lei, pentru comerţ ilicit

bazarjandarmi     În perioada 9 – 11 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi polițiștii Biroului de combatere a fraudelor vamale – IPJ Suceava  au acționat pe raza municipiilor Suceava și Rădăuți, pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea infracţiunilor şi a faptelor de natură contravenţională pe linie de comerţ ilicit şi pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile.

În cadrul acţiunilor au fost verificate 106 societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale, familiale, etc.

Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 şi alte acte normative care reglementează activitatea de comerţ, în valoare de 46.400 de lei.

Au fost confiscate bunuri, constând în obiecte de îmbrăcăminte și de uz industrial, băuturi alcoolice, ţigări şi cafea în valoare de 7.925 de lei.

În cadrul acţiunilor au fost constatate şi 3 infracţiuni, din care una la Legea 84/1998 şi 2 la Legea 8/1996.

Astfel de acţiuni, cu implicarea unor efective poliţieneşti mărite, vor continua, având în vedere creşterea volumului activităţilor de comerţ din această perioadă şi din perioada următoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar