full screen background image

Zile de decembrie cu specific sucevean, în Franţa

Laval     În perioada 9-13 decembrie, o delegaţie a Primăriei municipiului Suceava şi Consiliului Judeţean Suceava va participa la Târgul de Crăciun din Laval, Franţa, prilej cu care partea suceveană va fi desfăşura proiectul “Solidaritate de Crăciun”.

Delegaţia va fi formată din 50 de persoane, dintre care 20 sunt membri ai Ansamblului artistic profesionist “Ciprian Porumbescu”, 12 producători din cadrul Asociaţiei “Produs în Bucovina”, 2 meşteri populari, precum şi funcţionari ai celor două executive, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

“Este o tradiţie prin care partenerilor li se pune oraşul la dispoziţie pentru câteva zile. Noi vom prezenta obiceiurile, tradiţiile şi gastronomia suceveană, de aceea avem în delegaţie şi producători cu produse tradiţionale din Bucovina. Sper să facem o imagine frumoasă oraşului nostru şi – de ce nu? –  să prezentăm, în Franţa, ceea ce are bun Suceava şi România”, a spus Ion Lungu.

El a menţionat că, în 2014, în cadrul Proiectului “Pieţe sustenabile”, cu “Produs în Bucovina” se va merge şi în oraşe importante din Spania, Marea Britanie, Italia şi Ungaria.

Laval se află în Departamentul Mayenne, Regiunea Pays de Loire, are 55.000 de locuitori, însă, organizată fiind ca zonă metropolitană, aglomerarea urbană respectivă concentrează peste 100.000 de membri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar