full screen background image

Viceguvernatorul BNR a conferenţiat la Universitatea „Ştefan cel Mare”

Popa si Olteanu     Ieri, Universitatea “Ştefan cel Mare” a găzduit conferinţa cu tema “Construcţia europeană – Dimensiunea financiar-bancară”, prelegerea fiind susţinută de viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu.

Manifestarea a reprezentat o nouă etapă a proiectului “BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” şi s-a desfăşurat în cadrul evenimentelor care marchează aniversarea a 50 de ani de învăţământ academic în Suceava.

Rectorul USV, prof. dr. ing. Valentin Popa s-a declarat onorat că BNR, în  turul său itinerant prin ţară, s-a oprit şi în Suceava.

Popa a reliefat că proiectul este destinat studenţilor economişti şi cursanţilor şcolilor doctorale din domeniul ştiinţelor economice, adresându-se, în aceeaşi măsură, şi cadrelor didactice de specialitate.

“Universitatea a mai desfăşurat un proiect împreună cu Banca Naţională a României, acestea izvorând din dorinţa de comunicare a politicilor monetare şi fiscale pe care BNR le duce, pentru a le face mai bine înţelese pentru publicul larg. Obiectivul general este acela al îmbunătăţirii nivelului de cunoaştere în mediul academic, rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor Băncii Centrale a României”, a precizat Popa, accentuând că acest program îşi dovedeşte utilitatea şi contextul evoluţiei recente a pieţelor financiare şi realităţilor economice contemporane.

Bogdan Olteanu, ca o recunoaştere a implicării Universităţii “Ştefan cel Mare” în Programul amintit, a înmânat rectorului Valentin Popa, o medalie cu însemnele Băncii Naţionale, “etalonul argint al BNR”.

“Este o mică parte a salutului şi omagiului pe care Banca Naţională îl aduce Universităţii sucevene  cu ocazia aniversării de care, cu siguranţa, ne vom bucura cu toţii în aceste zile”, a arătat Olteanu, mulţumind pentru găzduire.

Viceguvernatorul BNR s-a declarat încântat că se află într-un mediu universitar care a avut “o esenţială susţinere” în formarea sa profesională, după care a conferenţiat pe tema rolului BNR şi integrării bancare europene.

În final Bogdan Olteanu a răspuns întrebărilor specialiştilor din mediul bancar sucevean, cadrelor universitare şi cursanţilor Universităţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar