full screen background image

Încasări reduse la bugetul local al Sucevei

Primaria Suceava     Persoanele fizice şi persoanele juridice din municipiul Suceava îşi fac tot mai greu datoria de contribuabili la bugetul local, susţine primarul Ion Lungu, care precizează că încasările totale, până la 1 octombrie 2013, reprezintă doar 88% din cele ale perioadei similare anului anterior.

“Lucrurile merg forte greu, chiar dacă avem sechestre pe bunuri, popriri pe conturi şi ne batem tot timpul cu rău-platnicii, prin acel serviciu întărit de executare silită. Ducem o bătălie pe viaţă şi pe moarte, însă nu avem altă soluţie, trebuind obligatoriu să încasăm aceşti bani”, arată Lungu.

La taxele pe proprietate, realizările sunt de 39,14%, sub media generală amintită; impozitul pe clădiri de la persoane fizice s-a adunat în proporţie de 51,41% din totalul estimat; impozitul pe teren de la persoane fizice a atins doar nivelul de 30,65%, impozitul pe clădiri de la persoane juridice s-a strâns în procenaj de 35,95%, în timp ce realizările la impozitul pe teren peroane juridice sunt de 44,16%.
“Nu ştiu dacă aceşti indicatori arată rea voinţă sau lipsă de putere financiară. Dacă altă dată, întotdeauna, gradul de execuţie a bugetului propriu local era mai mare decât cea a bugetului total, acum se întâmplă invers”, relevă şeful administraţiei locale sucevene.

Astfel, veniturile din taxe defalcate din TVA sunt, după primele 9 luni ale anului 2013, de 79,52%, încasările în contul plăţilor făcute în cadrul proiectelor cu fonduri europene au atins nivelul de 62,69%, iar veniturile din capital au fost încasate în proporţie de 95,95%, nivelul mare datorându-se vânzării unei suprafeţe de teren din Lunca Sucevei către Bioenergy.

“În continuare vom executa silit pe cei care nu-şi plătesc datoriile către Primăria municipiului Suceava, fie că discutăm despre persoane fizice sau juridice”, a avertizat Lungu, punând în vedere că penalităţile de întârziere sunt de 2% pe lună la debitul acumulat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar