full screen background image

Familii de chiriaşi, evacuate pentru neplata obligaţiilor la întreţinere

Ion Lungu     Primăria municipiului Suceava  ar putea evacua 26 de familii care stau cu chirie în locuinţele fondului locativ propriu.

Cel puţin aşa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, şeful municipalităţii, Ion Lungu, care precizează că acestea nu şi-au onorat de foarte mult timp obligaţiile către asociaţiile de proprietari pe raza cărora se află apartamentele şi garsonierele în cauză.

Problema a fost ridicată inclusiv de şefii de asociaţii de proprietari, care reclamă că, din cauza chiriaşilor Primărie sunt în pericol să fie debranşaţi de la utilităţii şi sucevenii care îşi achită obligaţiile la timp.

Edilul şef a dat asigurări că nu vor fi făcute evacuări “absurde”, în prealabil efectuându-se anchete sociale amănunţite.

“Este vorba despre persoane care stau în casele Primăriei şi au restanţe foarte mari plata întreţinerii Bineînţeles, acest lucru nu se va întâmpla decât în urma unei anchete sociale, deoarece există familii cu situaţie dezastruoasă, persoane cu handicap. Însă cine are posibilitatea să muncească şi nu vrea, pot să stea şi la ţară dau în altă parte”, a spus Lungu.

Potrivit şefului executivului, fondul locativ municipal are circa 300 de chiriaşi, familiile amintite adunând restanţe cuprinse între 10.000 de lei şi 76.000 de lei.
Primarul a precizat că, în cazul în care nu se iau măsuri, Primăria riscă să-şi piardă locuinţele care ar putea fi executate silit, în urma proceselor deschise în instanţă de către asociaţiile de proprietari.

Lungu spune că, după eliberare, unităţile de locuit cu pricina vor fi repartizate unor persoane care se vor oferi să achite debitele foştilor chiriaşi, iar în schimb, acestea vor  avea întâietate la cumpărarea lor, atunci când autorităţile locale le vor scoate la mezat .

“Voi intra cu propunere în Consiliul Local, astfel încât aceste apartamente să fie repartizate unor persoane care doresc să achite restanţele în cauză, cu posibilitatea de a avea un drept de preemţiune, în viitor, la cumpărarea locuinţei”, a explicat Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar