full screen background image

Dosar penal pentru un conducător auto cu alcoolemie de 1,30 mg/l

POLITIST    Serviciul Rutier Suceava a organizat şi desfăşurat, ieri, o acţiune de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii de autovehicule din domeniul transporturilor rutiere publice, cu următoarele rezultate:

• infracţiuni constatate – 1 (refuz de recoltare probe biologice);
• sancţiuni aplicate – 19, în valoare de 4.640 de lei;
• permise de conducere reţinute – 1 (depăşire neregulamentară);
• certificate de înmatriculare retrase – 1 (anvelope uzate).

Exemple:

Cristinel N., de 41 de ani, din Frasin, a condus autoturismul, pe DN 17, în afara localităţii Ilişeşti, în direcţia Ilişeşti – Suceava, depăşind neregulamentar un autocar care tracta o remorcă.
Fiind oprit şi testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde, în prezenţa medicilor, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

O autospecializată, aparţinând unei societăţi comerciale, a fost depistată pe DN 17, în oraşul Gura Humorului, efectuând transport de marfă, fără ca operatorul de transport să asigure la bordul autovehiculului existenţa legitimaţiei de serviciu a conducătorului auto, din care să rezulte că este angajat al societăţii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar