full screen background image

Contracte reziliate pentru zeci de comercianţi din Bazar

bazar     Direcţia Administraţiei Pieţelor din cadrul Primăriei municipiului Suceava reziliază contractele cu 57 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în Bazarul din Lunca Sucevei.

Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care a subliniat că respectivii comercianţi au acumulat datorii mari la plata chirie pentru spaţiile ocupate.

Edilul şef susţine că debitele în cauză s-au adunat, chiar dacă, în ultimii 5 ani, Consiliul Local nu a mai majorat chiriile percepute.

“Avem probleme în Bazar. Din păcate, nu se plăteşte, de aceea vom rezilia 57 de contracte, deşi nu am mărit chiria de vreo 5 ani de zile. Aceasta nici măcar nu a fost actualizată la  rata inflaţiei, în ideea că este criză economică. Ştiu că există oameni cu situaţii deosebite, însă nu avem altă soluţie, trebuie să fim mult mai fermi, pentru că Primăria are nevoie de lichidităţi”, a spus primarl Sucevei.

Lungu spune că locuitorii municipiului reşedinţă au pretenţii tot mai mari, iar în condiţii de neplată, acestea nu pot fi satisfăcute.

În Complexul comercial „Bazar”, Direcţia Administraţiei Pieţelor a semnat contracte cu circa 2.000 de comercianţi.

“Este un semnal că nu mai tolerăm pe nimeni”, a accentuat Lungu, menţionând că, în total, cei în cauză au de achitat datorii de 160.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar