full screen background image

Băişanu cere demisia primarului Lungu

baisanu     Şefii partidelor sucevene care alcătuiesc USL au păreri diferite în legătură cu rezolvarea problemei Termica.

Senatorul PSD, Ovidiu Donţu, propune înfiinţarea imediată a unei noi societăţi de distribuţie a agentului termic, administrată de municipalitate, care să preia angajaţii de la Termica, acţiune urmată de un ordin al primarului Ion Lungu, de începere a furnizării încălzirii.

Donţu precizează că administratorii judiciari încalcă legea deoarece prezintă altă situaţie financiară a societăţii Termica pentru a majora sumele pe care le are de încasat.

Donţu: “Există argumente juridice de obligare a operatorului public să respecte legea. Chiar şi în situaţia în care se reziliază concesiunea pentru căldură, operatorul public e obligat de lege să asigure continuitatea alimentării cu energie termică.”

În schimb, şeful liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, este mai radical.

El spune că Primăria trebuie să achite banii pentru a acoperi “găurile” financiare de la Termica, după care primarul Ion Lungu să-şi dea demisia pentru că “a dus la ruină” societatea.

Băişanu: “Întreaga echipa PDL să recunoască, în faţa cetăţenilor, că nu au fost capabili să conduca şi că au avut management defectuos. Să-şi ceară scuze şi să îşi dea demisia, în frunte cu Ioan Lungu. Nu poţi lăsa 60.000 de suceveni în frig şi tu să mai fii primar şi consilier local.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar