full screen background image

5 suspecţi de fapte cu violenţă reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava

arestat     Poliţiştii atrag atenţia cu privire la riscurile implicării în fapte cu violenţă, astfel de comportamente de tip antisocial urmând a fi sancţionate cu fermitate, inclusiv prin dispunerea măsurilor privative de libertate.

Prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, în special a celor săvârşite în locuri publice şi care generează o stare de insecuritate în comunitate, reprezintă o prioritate a IPJ Suceava, conducerea inspectoratului netolerând astfel de acte ce pot afecta gradul de siguranţă a cetăţeanului.

În urma monitorizării situaţiei operative din ultimele zile, au fost identificate punctual situaţiile de escaladare a actelor de violenţă, fiind dispuse măsuri ferme, în cooperare cu unităţile de parchet competente şi procurorii de caz, asigurându-se un material probator solid, fiind constituite premisele încadrării juridice corecte a faptelor şi dispunerii unor măsuri preventive în consecinţă.

Astfel, în cazul a 3 fapte cu violenţă săvârşite în acest week-end, s-a dispus arestarea preventivă sau reţinerea făptuitorilor, 5 persoane fiind introduse în arestul IPJ Suceava.

În urma continuării verificărilor privind agresiunea comisă asupra victimei Ionuţ C., pe raza comunei Vadu Moldovei, echipa operativă formată din poliţişti, sub coordonarea unui procuror criminalist, a stabilit că, la data 6 octombrie, ora 03:00, în apropierea unei discoteci din comuna Vadu Moldovei, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a avut loc un conflict spontan între victimă şi Sergiu D., ocazie cu care acesta din urmă a înjunghiat, o singură dată, victima, în zona toracelui.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Dumitrache Dănuţ Sergiu, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor calificat, ulterior acesta primind mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Inculpatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Totodată, la data de 8 octombrie, în urma continuării cercetărilor în cauza din 6 octombrie, privind scandalul produs pe raza satului Mironu, comuna Valea Moldovei, între două familii, scandal ce a degenerat şi s-a soldat cu agresarea lui Gheorghe D. – tatăl şi Gheorghe D. – fiul, în 7 octombrie, Gheorghe D. – tatăl a fost expertizat din punct de vedere medico legal, ocazie în care s-a stabilit că acesta a suferit un “traumatism cranio cerebral, fractură parietală dreapta, hematom orbitar stâng”, leziuni ce necesită pentru vindecare 44-45 de zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care, în 8 octombrie, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Faţă de Petrică T. a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, şi a fost prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.
Petrică T. a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Tot ieri, sub coordonarea directă a şefului inspectoratului, au fost continuate  cercetările în cauza din 6 octombrie, privind agresiunea comisă împotriva lui Constantin B., din orașul Liteni, acesta a fost examinat medico-legal, necesitând pentru vindecare  11 – 12 zile de îngrijiri medicale, fără a-i fi fost pusă viața în pericol.

Față de făptuitorii Sorin A., de 22 de ani, Daniel A., de 19 ani, și Valeriu V., de 19 ani, toți din satul Rotunda, orașul Liteni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, a confirmat începerea urmării penale pentru comiterea infracțiunilor de “lovire sau alte violențe”, “ultraj contra bunelor moravuri” şi “port fără drept …. al obiectelor anume confecționate pentru lovire”, fiind dispusă măsura reținerii, pe o perioadă de 24 ore, faţă de toţi trei.
Cei trei au fost introduși în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii îi avertizează, încă o dată, pe cei care au preocupări ce contravin normelor de convieţuire socială şi legislaţiei penale, că vor aplic cu fermitate legea, faptele cu violenţă putând aduce inclusiv pedepse privative de libertate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar