full screen background image

Un nou termen în procesul prin care Arhiepiscopia solicită retrocedarea a 166.000 de ha de pădure

padurea     Astăzi, se judecă, la Curtea de Apel Cluj, un nou termen în procesul prin care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor solicită retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure.

Procesul continuă doar pe baza probelor aduse la dosar, fără a se mai ţine cont de expertiza recomandată iniţial de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a fost contestată de biserică pentru valoarea imensă – de 30 de milioane de lei – care trebuia achitată în mod egal de cele 2 părţi.

Avocaţii Arhiepiscopiei speră ca acesta să fie ultimul termen de judecată la Cluj, dar, până la pronunţare, vor mai trece câteva săptămâni.

Trebuie, însă, să ştii că diferendul nu se va opri aici.

Indiferent de soluţia ce va fi dată de instanţă, aceasta va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Miza procesului dintre Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Regia Naţională a Pădurilor depăşeşte 5 milioane de euro.

În timp ce biserica se consideră proprietara de drept a pădurilor revendicate, silvicultorii spun că oponenţii lor au fost doar administratori, nu şi proprietari de pădure.

Procesul dintre Arhiepiscopie şi Regia Pădurilor se întinde de 13 ani, fiind pe rând judecat la Suceava, Timişoara şi Cluj Napoca.

comments

comments




Leave a Reply

avatar