full screen background image

Noul Cod Rutier, amânat din nou

Politia rutiera     Modificarea codul rutier a fost amânată din nou. Potrivit România TV, amânarea a fost decisă deoarece nu au fost operate în proiectul ordonanţei mai multe dintre cerinţele premierului Ponta.

După săptămâni întregi de discuţii, ordonanţa de modificare a Codului Rutier ajunsese din nou miercuri pe masa Guvernului, după ce USL a ajuns la un acord în ceea ce priveşte modificările pe care urmează să le conţină ordonanţa: amenzi usturătoare pentru şoferii care încalcă legea, introducerea pragului de alcoolmie şi suspendarea permisului pentru rău-platnici.

Dezbaterea proiectului de act normativ privind Codul rutier a avut loc în Guvern şi săptămâna trecută, însă discuţiile au fost amânate şi atunci.

O primă modificare a codului rutier vizează dreptul de a conduce al celor care au comis accidente rutiere grave sau au încălcat serios legislaţia rutieră. Şoferii care provoacă accidente cu victimă să nu mai poată conduce în baza dovezii de la procuror.

Astfel, nu va mai fi aşteptată decizia instanţei privind vinovăţia sau nevinovăţia acelei persoane pentru ca permisul să fie suspendat. O astfel de decizie va putea fi luată de magistraţi chiar în timpul derulării procesului.

“Doar în situaţiile în care procurorul şi judecătorul decid că acea persoană nu reprezintă un pericol de drumurile publice se mai poate prelungi permisul de conducere”, a declarat Victor Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar