full screen background image

Urmăriţi penal pentru o evaziune fiscală de peste 36.000 de lei

evaziune fiscala     În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Stulpicani, polițiștii au stabilit faptul că administratorul Ionel P., de 41 de ani, localnic, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii totalitatea operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate în perioada 01.01.2008 – 05.05.2010, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 36.019 de lei.

De asemenea, atât Ionel P., în calitate de administrator al societăţii până la 05.05.2010, cât şi Gheorghe M., de 23 de ani, din judeţul Giurgiu, şi Ionuţ D., de 23 de ani, cu acelaşi domiciliu, administratori ai societăţii începând cu 06.05.2010, nu au prezentat, în termenul legal, documentele contabile ale firmei către D.G.F.P. Suceava, pentru efectuarea inspecţiei fiscale, deşi au fost invitaţi legal să facă acest lucru şi au luat la cunoştinţă de această invitaţie.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Ionel P., sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de evaziune fiscală, iar faţă de Gheorghe M. şi Ionuţ D., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar