full screen background image

România a îndeplinit condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen

schengen     Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, consideră că România a îndeplinit condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen, spunând că poziţia Guvernului Marii Britanii, exprimată în 2011, nu s-a schimbat, acesta susţinând aderarea ţării noastre la Schengen.

Întrebat, marţi, de jurnalişti, care este viziunea Marii Britanii despre procesul de aderare a României la Schengen şi dacă acest demers ar fi afectat, la fel ca şi MCV, de schimbările recente de procurori, Martin Harris a spus că ţara sa sprijină aderarea la Schengen întrucât România a îndeplinit condiţiile tehnice.

“Poziţia Guvernului Marii Britanii a fost exprimată în 2011 şi nu s-a schimbat: noi sprijinim aderarea României în spaţiul Schengen deoarece considerăm că România a îndeplinit condiţiile tehnice. Ştiu că alte ţări membre ale UE au ridicat consideraţii, în conexiune cu MCV, şi important pentru România este să răspundă la aceste consideraţii”, a spus Martin Harris, care marţi s-a aflat la Cluj-Napoca, unde a participat la conferinţa “Globalizarea şi noile economii” de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat, recent, răspunzând unei interpelări în Adunarea Naţională, că a discutat în două rânduri cu omologul român, Victor Ponta, spunându-i că România nu va primi un răspuns pentru Schengen până la 1 ianuarie 2014, dacă nu vor fi întrunite în totalitate condiţiile

Şeful Guvernului de la Paris a respins, totodată, orice legătură între romi şi aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Franţa susţine aderarea României la Schengen în etape, dar sunt necesare progrese în acest sens, a declarat, săptămâna trecută, la Bucureşti, Jean-Pierre Dufau, preşedintele grupului de prietenie Franţa-România din cadrul Adunării Naţionale. Întrebat ce şanse are România să primească un vot pozitiv din partea Franţei pentru aderarea la Schengen, Jean-Pierre Dufau a evitat un răspuns clar.

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius declara, în Adunarea Naţională (AN), răspunzând unei întrebări adresate de Gilbert Collard, că Guvernul consideră că “nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca România să se integreze în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014”, relatează postul Europe1.

Şi purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat, la 26 septembrie, pentru postul de radio RMC, că “nu sunt întrunite condiţiile” pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

comments

comments




Leave a Reply

avatar