full screen background image

Coabitarea, discutată la Cotroceni

Traian-Basescu2     Reprezentanţii premierului şi cei ai preşedintelui ar trebui să se întâlnească astăzi pentru a discuta despre pactul de coabitare.

Întâlnirea vine după ce, aseară, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu denunţă pactul de coabitare cu premierul, înainte de a apela la mecanismul de mediere prevăzut în acord.

Victor Ponta i-a delegat pe miniştrii Justiţiei şi de Externe ca reprezentanţi ai săi la discuţii.

Pe de altă parte, liderul PNL, Crin Antonescu, a ironizat medierea cerută de Traian Băsescu şi a afimat că pactul de coabitare a urmărit ca semnatarii lui să-şi rezolve nişte interese.

„Cred că nu am ajuns să ne uităm o țară întreagă la un caraghioslâc, de felul în care se constituie o comisie care cuprinde minștri. Ce miniștri? Ai sportului, nu? Ministrul Justiției, este greu să și pronunți, și ministrul de Extrene. Care mediază ce? O împăcare. Între cine? Între doi cetățeni cu funcții termporar importante. Nu vede toată lumea cum a mers pactul de coabitare? A mers o vreme bine, și-a făcut toata lume niște interese, după care s-a schimbat situația”, a declarat Crin Antonescu.

„Acordul de colaborare instituţional cu premierul, personal, am constatat că a fost încălcat consistent de premier în domenii precum politica externă, independenţa justiţiei şi stat de drept. Prin ceea ce a comandat premierul Victor Ponta, a transmis ministrul Justiţiei şi a executat procurorul general, s-au încălcat legea şi acordul de cooperare”, a declarat, luni seară, președintele Traian Băsescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar