full screen background image

Cererile pentru ajutoare la încălzire, disponibile în a doua parte a lunii

bani-romanesti     Sucevenii îndreptăţiţi vor putea face solicitări pentru acordarea ajutorului guvernamental la încălzirea locuinţei în cea de a doua parte a lunii octombrie.

Cel puţin aceasta este părerea primarului Suceava, Ion Lungu, care spune că formularele tipizate în cauză sunt la tipărit.

“Sperăm ca, în această săptămână să fie finalizate formularele pentru acordarea ajutoarele pentru căldură, acestea urmând a fi distribuite la asociaţiile de proprietari sau de la sediul Primăriei”, precizează Lungu.

În sezonul rece 2013-2014, plafonul pentru acordarea ajutoarele la încălzirea locuinţei cu energia termică în sistem centralizat rămâne aceleaşi ca şi în anul trecut, respectiv de 786 de lei net, pe membru de familie, şi 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure, în timp ce venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi  trebuie să fie de sub 615 lei.

Sprijinul de la bugetul de stat variază între maxim 240 de lei, pentru venituri de până la 155 de lei de persoană şi cel mult 540 de lei, pentru familiile cu venituri de 615 lei de membru.

Pe lângă formularele tipizate de solicitare a ajutorului pentru încălzire, la dosar trebuind depuse actele de stare civilă care dovedesc componenţa şi numărul de membri din familie; regimul juridic al locuinţei(acte de proprietate, contracte de vânzare-cumpărare, contract de închiriere, contract de comodat), mandat sau procură prin care proprietarul împuterniceşte altă persoană să solicite dreptul respectiv.
Anul trecut, în noiembrie, primarul Ion Lungu emisese dispoziţii de acordarea ajutorului pentru 4.927 branşaţi la sistemul centralizat de termoficare, în timp ce proprietarii de centrale termice individuale înaintaseră 843 solicitări, iar cei care se încălzesc cu combustibili solizi veniseră cu 265 de dosare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar