full screen background image

Administratorii judiciari de la Termica vor să întrerupă şi apa caldă

apa-calda     După ce, la finele săptămânii trecute, administratorii judiciari de la societatea comercială Termica Suceava au lăsat unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar fără căldură, acum aceştia ameninţă pe suceveni şi cu întreruperea livrării agentului termic pentru prepararea apei calde.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu spune că, printr-o adresă, administratorii judiciari ai firmei în insolvenţă au informat Primăria, despre faptul că acel Consiliu al creditorilor refuză să mai furnizeze agent termic în pierdere.

Edilul şef este de părere că firmele de insolvenţă Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL şi MGA Insolvency SPRL vor să forţeze mâna autorităţilor locale, în condiţiile în care o decizie precum cea de sistarea a livrării furnizării agentului termic este obligatoriu a fi notificată, potrivit contractului de concesionare a serviciului de termoficare, cu 60 de zile înaintea luării acestei măsuri.

“Administratorii judiciari de la Termica au spus că, începând de pe 9 octombrie, nu vor mai furniza nici apă caldă. Este o decizie puţin forţată a acestora, ţinând cont de faptul că, potrivit contractului de concesiune, măsura trebuie anunţată cu 60 de zile înainte. Pe de altă parte, potrivit legii, aceştia sunt obligaţi să furnizeze apă caldă încă 60 de zile”, a declarat şeful municipalităţii, precizând că aceste aspecte pot fi soluţionate în instanţă, însă temperaturile scăzute din ultima perioadă reclamă soluţii de urgenţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar