full screen background image

Sucevenii interesaţi de stagii în străinătate, aşteptaţi la Caravana SEV

caravheader3     Sucevenii interesaţi de Serviciul European de Voluntariat (SEV), reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi tineri care doresc să plece în stagii de voluntariat în străinătate, sunt aşteptaţi joi, 10 octombrie, începînd cu orele 17.00, la Casa Prieteniei (Aleea Ion Grămadă nr. 1-3).

Acolo va avea loc „Caravana SEV”, eveniment derulat la nivel naţional pentru promovarea Serviciului European de Voluntariat.

Caravana SEV îşi propune să informeze cu privire la oportunităţile oferite de programul Serviciului European de Voluntariat (SEV) derulat de Comisia Europeană şi să faciliteze schimburile de experienţă între principalii actori implicaţi în program (organizaţii de găzduire şi de trimitere, voluntari întorşi şi voluntari aflaţi în timpul stagiilor), precum şi formatori din Reţeaua Naţională a Programului Tineret în Acţiune, pe de o parte, şi organizaţiile interesate să deruleze proiecte SEV, pe de altă parte.

Întâlnirea de la Suceava este organizată de Asociaţia INTERCULT şi reprezintă prima acţiune dintr-o serie de 25 de evenimente locale coordonate la nivel naţional de Centrul de Voluntariat Cluj Napoca, în cadrul proiectului „gONG”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune – Structuri de Suport SEV.

Asociaţia INTERCULT Bucovina este pentru a doua oară coordonator local al Caravanei SEV. Prima ediţie a avut loc în toamna anului 2012 şi s-a adresat în principal tinerilor interesaţi să desfăşoare stagii prin Serviciul European de Voluntariat.

Serviciul European de Voluntariat sau S.E.V./EVS este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune, care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. S.E.V. permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă, de regulă ţări din cadrul Uniunii Europene, însă şi alte ţări partenere în acest program. S.E.V. promovează coeziunea socială, solidaritatea şi toleranţa între tinerii europeni, cât şi cetăţenia activă, prin voluntariat.

Programul este o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională adresată tinerilor europeni; prin intermediul experienţelor de învăţare non-formală pe care le prilejuieşte voluntariatul, aceştia îşi îmbunătăţesc sau dobândesc competenţe care îi ajută să de dezvolte şi să se integreze social. Anual, cîteva mii de tineri europeni, printre care şi români, participă la stagii S.E.V. în Europa!

Pentru mai multe detalii, puteţi lua legătura cu Bogdan Popescu, Organizator Asociaţia INTERCULT Bucovina, bogdanpopescu@intercoolt.ro, www.intercoolt.ro sau la tel. 0757-346.504

comments

comments




Leave a Reply

avatar