full screen background image

Poliţia Rutieră şi inspectoratele şcolare nu vor trece la autorităţile locale

Politia rutiera     Într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul şedinţei USL, premierul Victor Ponta a precizat că Poliţia Rutieră nu va trece în subordinea autorităţilor locale, cel puţin o perioadă.

“Am discutat şi cred că este o opinie deja majoritară în USL – Poliţia Rutieră, cel puţin o perioadă, când spun o perioadă mă refer la nişte ani de acum încolo nu merge către autorităţile locale, ci rămâne într-un sistem centralizat. Avem sancţiuni foarte dure, ceea ce este bine, dar trebuie să avem asigurat că nu avem abuzuri şi atunci un sistem centralizat şi ierarhizat foarte mult ne poate ajuta mult mai mult. Până la urmă evoluţia normală va fi ca Poliţia Rutieră să meargă la autorităţile locale, dar nu suntem încă pregătiţi şi am risca să dăm nişte puteri foarte mari, întărite de Codul Rutier unei Poliţii Rutiere aflate în reorganizare, ceea ce ar naşte posibilităţi de abuzuri, aşa încât Poliţia Rutieră rămâne la nivel naţional şi pe măsură ce suntem pregătiţi în anii următori va merge către autorităţile locale”, a explicat Ponta.

El a indicat faptul că nici inspectoratele şcolare nu trec la judeţe.

“Educaţia naţională este o politică naţională care trebuie să rămână responsabilitatea Guvernului central”, a punctat primul-ministru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar