full screen background image

Întâlnire între experţi după cutremurele de la Galaţi

cutremur     Întâlnire de urgenţă după cutremure. Participă seismologi, pompieri şi experţi în exploatare. Se caută cauza seismelor din Galaţi.

Seismologii susţin că s-a reactivat o falie în zona Galaţi, aceasta fiind principala cauză a seismelor din ultima perioadă. Experţii exclud cauzele nenaturale în producerea cutremurelor din Galaţi.

Cutremurele înregistrate în ultima perioadă în zona comunei Izvoarele, din judeţul Galaţi, au cauze naturale, existând un stres puternic în scoarţa terestră, astfel că plăcile tectonice “se împing unele în altele”, iar fenomenul nu poate fi oprit, arată experţii prezenţi în zonă pentru cercetări.

“La Izvoarele, există o propagare şi un efect de amplificare local. De asta se simt foarte bine, ca urmare a geologiei acest efect de ampllificare face ca un cumtremur să fie simţit mai puternic aici decât spre Slobozia, de exemplu. Din păcate, nu putem opri acest fenomen. S-ar putea ca evenimentele seismice să mai dureze. Este vorba de zile”, afirmă experţii prezenţi la faţa locului.

Potrivit acestora, după activitatea seismică intensă din noaptea de vineri spre sâmbătă şi din cea de sâmbătă spre duminică, aceasta din urmă de mai mică intensitate, ar trebui să urmeze perioada “descrescătoare a activităţii seisimice”.

“Cauzele producerii acestor cutremure sunt naturale. Există un stres puternic în scoarţă, astfel că plăcile tectonice se împing unele în altele şi are loc ruperea”, a declarat un expert aflat în zona Izvoarele pentru cercetarea fenomenului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar