full screen background image

Dosarul Transferurilor a fost din nou amânat

DOSARUL TRANSFERURILOR - COMBO     Curtea de Apel Bucureşti a acordat un nou termen de judecată în Dosarul Transferurilor, pentru data de 14 octombrie. Hotărârea magistraţilor a fost luată la cererea avocatului lui George Copos.

Dosarul transferurilor din fotbal, aflat la rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, a fost amânat din nou, după ce pe 11 septembrie instanţa a decis amânarea primului termen.

La următorul termen, din 14 octombrie, doi dintre cei opt inculpaţi, Jean Pădureanu şi George Copos, vor primi avocaţi din oficiu pentru că avocaţii celor doi nu au fost prezenţi la şedinţa de luni.

Inculpaţii solicită aceste amânări pentru că în 2014 va intra în vigoare un nou cod penal, care va prevede pedepse mai mici pentru capetele de acuzare din acest dosar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai să trimită spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali.

“Casează în totalitate decizia penală recurată şi trimite cauza spre rejudecarea apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Popescu Gheorghe, părţile civile statul român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Liceul cu program sportiv Banatul Timişoara. Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de partea civilă AS Tractorul Braşov”, se arată în decizia instanţei.

Această hotărâre a fost luată cu majoritate de voturi, în acest sens exprimându-se judecătoarele Corina Jîjîie şi Lucia Rog.

În schimb, judecătoarea Lavinia Lefterache a făcut opinie separată în sensul ca instanţa să admită recursul DNA şi al lui Jean Pădureanu şi Gheorghe Popescu şi să înceteze procesul penal împotriva celor doi, pe motiv că aceştia au acoperit integral prejudiciul adus în dosar.

De asemenea, Lavinia Lefterache consideră că dosarul trebuie rejudecat doar în privinţa lui Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Gheorghe Neţoiu, Ioan şi Victor Becali, deoarece în acest proces mai trebuie audiate mai multe persoane, cum ar fi Sică Puşcoci, Dinu Gheorghe şi Mircea Stoenescu, dar şi să se administreze noi probe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar