full screen background image

Suceava, sub avertizare meteorologică de vreme rea, până mâine

florin-sinescu-1     În continuare, judeţul Suceava rămâne sub incidenţa informării de cod galben de vreme severă până pe data de 5 octombrie, după care se anunţă o încălzire a vremii, a declarat ieri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Reprezentatul Guvernului în teritoriu a spus că, zilele acestea, la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, se face un inventar al dotărilor pe care acestea le au la dispoziţie, astfel încât să fie asigurate viitoarele intervenţii pe drumurile comunale, cât şi spaţiile de cazare pentru persoanele aflate în dificultate.

“Vrem să ştim exact dimensiunea acestora, în aşa fel încât, în situaţia în care se va impune, în perioada următoare, să putem să beneficia inclusiv de sprijinul autorităţilor naţionale”, a arătat şeful serviciilor desconcentrate în teritoriu.

Sinescu precizează că la această dată, secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Cîmpulung Moldovenesc sunt pe poziţii câte 2 utilaje specializate pentru deszăpezire şi combatere a lunecuşului, la care se adaugă altele 4 ale unei societăţii comerciale. Stocul de antiderapant este asigurat, iar pe toată perioada avertizării meteorologice, traficul auto este supravegheat de 30 de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

În Suceava s-a înregistrat, pentru prima oară în acest an, pe carosabil, în pasul Tihuţa şi zonele Mestecăniş şi Palma, un strat de zăpadă 1-2 cm. Utilajele de intervenţii au îndepărtat omătul şi au împrăştiat antiderapant.

Temperaturile au fost scăzute pentru această perioadă anului, cuprinse între – 2 grade Celsius la  Poiana Stampei şi + 4 grade Celsius la Dolheşti.

Începând de miercuri, pe DN 17 A, în comuna Vatra Moldoviţei, satul Ciumîrna, a fost ridicată restricţia de tonaj, lucrările la varianta ocolitoare a podului din zonă fiind finalizate, pe relaţia Vatra Moldoviţei-Rădăuţi-Ratoş putându-se  circula cu tonaj normal, cel de 40 de tone. Sub restricţie rămâne sectorul din DN 17A, Cîmpulung Moldovenesc-Vatra Moldoviţei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar