full screen background image

Situaţia de la Galaţi este atent monitorizată

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că situaţia cutremurelor înregistrate în judeţul Galaţi este atent monitorizată de specialişti din instituţiile guvernamentale şi, în orice moment, dacă va fi cazul, ISU şi alte autorităţi în domeniu sunt pregătite să intervină.

“Astăzi de dimineaţă am primit ultima informare din partea specialiştilor aflaţi în zonă. Încă o dată spun că este vorba despre fenomene pe care le monitorizăm cu toţi specialiştii pe care-i avem la dispoziţie, că Prefectura, ISU sunt pregătite pentru orice fel de situaţie. Însă, este un fenomen natural pe care, repet, îl observăm şi luăm toate măsurile pentru a nu fi puse în pericol vieţi omeneşti. Suntem pregătiţi dacă se întâmplă ceva, deocamdată nu s-a pus în pericol nicio viaţă”, a spus premierul, la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Ponta, va exista o comunicare continuă privind constatările tehnice legat de situaţia de la Galaţi, “pentru a nu se crea panică şi tot felul de zvonuri”. “Mai mult de atât nu ştim în acest moment. (…) Ceea ce se poate face şi ţine de instituţiile guvernamentale este, repet, monitorizarea permanentă a fenomenelor respective, elaborarea unor scenarii tehnice pentru a se determina cauza acestor fenomene. E vorba de ultimele inundaţii, de creşterea nivelului pânzei freatice”, a completat primul-ministru, care a precizat că fenomenele monitorizate de specialişti reprezintă “ceva cu totul şi cu totul nou”.

“Eu nu pot să dau un deadline politic la o chestiune ştiinţifică. Pur şi simplu se fac observaţii şi nu există un precedent în România. Nu stăpânesc foarte bine limbajul de specialitate şi o să cer, de aici mă întorc la Guvern, o să vă punem la dispoziţie toate datele. Vreau să fiu foarte clar: nu există acum, în această secundă, o versiune clară şi certificată de ce ar trebui să facem noi, decât, repet, să fim pregătiţi pentru orice eventualitate dacă e nevoie să evacuăm persoane. Deocamdată nu este nevoie de aşa ceva. Nu este nicio viaţă în pericol”, a subliniat primul-ministru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar