full screen background image

Guvernul caută soluţii de suspendare a permisului auto până la decizia instanţei

permise     Guvernul caută soluţii prin care permisul auto să fie suspendat până la hotărârea instanţei în cazul şoferilor care accidentează mortal alte persoane sau conduc sub influenţa alcoolului, iar statul să achite despăgubiri dacă judecătorii se pronunţă în favoarea şoferului, spune premierul Victor Ponta.

“Vreau să găsim soluţia legală, şi încă nu se găsise cu Justiţia, să nu mai stea să conducă până vine hotărârea definitivă. Ai omorât astăzi trei oameni şi iei şi conduci maşina încă 3-4 ani până s-o da în instanţă hotărârea. Eu vreau ca de astăzi să nu mai conduci. Dă Dumnezeu şi te achită, că de fapt erai nevinovat atunci, îţi plăteşte statul despăgubiri”, a spus Ponta la România TV.

El a mai arătat că sunt căutate soluţii prin care să fie introdusă regula conform căreia permisul de conducere este suspendat dacă o amendă nu este achitată în termen de 30 zile, fiind nevoie ca bazele de date ale Finanţelor şi Poliţiei să fie interconectate pentru a fi evitate situaţii în care amenda este plătită dar nu figurează ca atare în baza Poliţiei.

“Legat de contravenţii: dacă ai băut şi ţi-am suspendat permisul, nu te duci să dai în judecată şi mai stai încă un an-doi şi eventual când pleci în vacanţă zici să stai cu permisul suspendat. Nu, ţi-l suspend de acum şi cu asta-basta, dacă câştigi, plăteşte statul despăgubire, că nu s-a prea întâmplat să piardă statul”, a adăugat Ponta.

Legat de formula promovării prin ordonanţă de urgenţă a Codului rutier, Ponta a justificat procedura prin faptul că în Parlament mai sunt trei astfel de proiecte, dar discuţiile nu se finalizează.

Surse guvernamentale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne să introducă în Codul rutier şi alte modificări decât cele legate de amenzi, precum asigurări că autorul unui accident grav nu va rămâne în posesia permisului până la o decizie definitivă a instanţei, spunând că altfel nu va accepta proiectul.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza