full screen background image

100 de câini fără stăpân sunt daţi spre adopţie în Germania, în fiecare lună

cainii-vagabonzi     La întâlnirea de azi dimineaţă, găzduită de Primăria Suceava, pe tema gestionării câinilor fără stăpân, Asociaţia “Pro Anima” a anunţat că poate suporta cheltuielile pentru întreţinerea a 1.900 de câini, în cele două adăposturi ale municipalităţii.

Vicepreşedintele asociaţiei, Gabriela Macovei, a declarat că, în fiecare lună, sunt trimiţi spre adopţie, în Germania, peste 100 de câini, şi speră că numărul acestora va creşte în perioada următoare.

Până acum, asociaţia a cheltuit, pentru hrana, sterilizarea şi asistenţa medicală a câinilor comunitari, 100.000 de euro în fiecare an.

Preşedintele Asociaţiei “Pro Anima”, Doina Cocriş, a menţionat că municipiul Suceava se confruntă cu problema abandonului câinilor proveniţi din comunele apropiate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, crede că se impune o mai bună colaborare cu asociaţiile şi fundaţiile de protecţie a animalelor, precum şi cu cabinetele veterinare, în condiţiile în care administraţia locală doreşte externalizarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, pe care nu-l poate susţine financiar.

“Dacă găsim parteneriate corecte, ne vom implica şi financiar, în limita posibilităţilor noastre”, a precizat Lungu.

Primarul Sucevei spune că, până în prezent, s-au primit 3 scrisori de intenţie în ceea ce priveşte gestionarea câinilor vagabonzi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar