full screen background image

Nereguli descoperite de Camera de Conturi la CJ şi unităţile subordonate

Catalin Nechifor     Misiunea anuală de auditare s-a lăsat cu depistarea a mai multor deficienţe la Consiliul Judeţean Suceava, cât şi la unităţile din finanţarea acestuia.

Auditarea financiară a conturilor de execuţie bugetară pe anul 2012a fost efectuată de o echipă de auditori de la Camera de Conturi Botoşani, în perioada 14 mai-15 iulie.

“Constatărilor au fost diverse, nu sunt elemente extrem de grave, ci lucruri care au fost şi pot fi corectate pe parcurs, de către cei care fac parte din staff-ul  tehnic, atât din Consiliul Judeţean, cât şi din unităţile  din finanţarea noastră”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

Una dintre deficienţe se referă la întocmirea unor situaţii financiare şi reflectarea în contabilitate a unor operaţiunii economico-financiare, fără respectarea principiilor şi regulilor permise de reglementările contabile aplicabile.

De asemenea, la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Drepturilor Copilului, s-a  constata nereguli privind decontarea biletelor de călătorie gratuită acordate persoanelor cu certificate de încadrare în grad cu handicap.

Totodată, la Direcţia “Drumuri şi Poduri”, s-a depistat folosirea eronată a indicilor statistici de ajustare a preţurilor unitare prezentate de executant, respectiv a indicelui de cost în construcţii inginereşti, faţă de indicele preţurilor pentru servicii, consideraţi a fi folosiţi pentru auditorii externi.

“Pe ansamblul, misiunea de audit a fost în regulă, putând fi corectate, în timp real, anumite aspecte. Rămân două chestiuni care merg mai departe, inclusiv cea privind biletele, care, din punct nostru de vedere, ar trebui să aibă şi rezolvare legală, în sensul modificării legii care reglementează acest domeniu”, a spus Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar