full screen background image

Termenul de depunere a dosarelor pentru Rabla 2013, prelungit

rabla     Termenul de depunere a dosarelor pentru persoanele juridice şi instituţii publice care vor să obţină finanţare în cadrul Programului ‘Rabla’, a fost prelungit cu o lună, până la 31 octombrie 2013, a anunţat, marţi, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Până în prezent, AFM a înregistrat un număr de 1.170 de dosare depuse de către persoanele juridice şi instituţiile publice, iar lista celor acceptate şi respinse în program, este publicată pe site-ul instituţiei, la secţiunea aferentă programului.

Persoanele juridice şi instituţiile publice respinse au posibilitatea de a depune un nou dosar de finanţare în vederea participării în program, până la data de 31 octombrie 2013, la sediul AFM.

Fondul pentru Mediu a emis, în sesiunea din 2013 a Programului ‘Rabla’, 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibilă numai în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea cumpărării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km, precum şi a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

AFM precizează faptul că la achiziţionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Datele oficiale relevă că, prin Programul ‘Rabla’, derulat anual din 2005 şi până în prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar