full screen background image

Proiectul înfiinţării unui parc agricol în Iţcani prinde contur

nechifor 3     Parcul agricol care ar putea fi amenajat pe cele 200 de hectare ale fostei ferme Iţcani va constitui o autoprotecţie pentru producătorii autohtoni.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, consideră că, dacă mai lăsăm să treacă timpul, nu vom mai avea produse alimentare autentice, deoarece vom fi “acoperiţi” de concurenţa pieţei.

Nechifor: “Înfiinţarea unui parc agricol în Suceava ar însemna şi crearea unei forţe în agricultura judeţului. Ideea înfiinţării unui parc agricol a fost apreciată de cei aproximativ 30 de participanţi la constituirea consiliului consultativ în domeniul agriculturii, care a avut loc duminică, 29 septembrie, la sediul Palatului Administrativ. Toţi cei care vor dori să activeze în cadrul acestui parc agricol ar putea să beneficieze de facilităţile oferite de Legea parcurilor industriale şi a parcurilor agricole.”

Nechifor a mai adăugat că va solicita Guvernului trecerea fermei Iţcani din administrarea Staţiunii de Cercetări Agricole în cea a administraţiei judeţene, pentru derularea ulterioară a proiectului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar