full screen background image

Luna octombrie aduce noi scumpiri pentru români

rovinieta     Octombrie aduce noi scumpiri pentru români. Se scumpesc gazele, în curând vor creşte şi tarifele pentru roviniete şi se modifică accizele.

În primul rând, octombrie înseamnă un nou pas în liberalizarea preţurilor la energie. Adică românii vor plăti cu un procent mai mult pentru gaze, respectiv două în cazul companiilor.

Iar dacă până azi nu aţi apucat să vă plătiţi impozitele, fiţi pregătiţi pentru penalizări. Mai exact două procente pentru fiecare lună de întârziere.

Avem totuşi şi veşti bune. Astăzi se recalculează accizele, în funcţie de cursul de schimb afişat de Banca Central Europeană. Avem toate motivele să credem că anul acesta cursul va fi mai mic decât în 2012. E drept, cu doar 1%. Vorbim practic despre o economie de cel mult 100 de lei pe an, şi asta pentru românii cu vicii care fumează şi beau alcool sau cafea.

Tot de astăzi, românii pot denunţa clauzele abuzive din orice contract de prestări de servicii. Miza mare este însă pentru bănci. Un studiu BNR arată că băncile ar pierde 1 miliard de euro dacă toate clauzele abuzive ar fi eliminate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar