full screen background image

Grupul PSD susţine adoptarea noului Cod rutier prin lege

Politia rutiera     Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că grupul PSD susţine adoptarea modificării Codului rutier prin proiect de lege, nu prin ordonanţă de urgenţă şi înăsprirea legislaţiei, până la confiscarea maşinii sau a retragerii permisului în zonele cu accidente grave.

“Grupul din care fac eu parte a avut discuţii aprinse pe această temă, foarte mulţi dintre colegii mei sunt susţinătorii ideii ca proiectul de lege să fie dezbătut în Parlament şi el să fie unul, aşa cum doreşte şi Guvernul, care, în anumite zone, să fie înăsprit chiar cu confiscarea autoturismelor, cu retragerea permisului astfel încât să avem cât mai puţine accidente mortale sau cu vătămare corporală”, a precizat Valeriu Zgonea.

El a spus că, la întâlnirea cu ministrul Radu Stroe, grupul PSD a pledat pentru un proiect de lege şi a atras atenţia că este susţinătorul “unor măsuri sancţionatorii în zonele care generează un dezechilibru în respectarea de către cetăţeni a legislaţiei rutiere, dar trebuie să fie luate în considerare şi veniturile pe care le au românii”.

Zgonea a adăugat că şi el, personal, este pentru dezbatere în Parlament, la care trebuie să vină cei care susţin actuala legislaţie rutieră, cei care susţin înăsprirea legislaţiei, asociaţiile victimelor, poliţişti.
“Ceea ce este important pentru noi este să nu mai avem vitezomani, să nu mai avem oameni care încalcă legea şi au impresia că sunt imuni, indiferent că sunt politicieni, oameni de afaceri şi simpli teribilişti. Sunt state europene şi de peste ocean în care se confiscă şi maşina. (…) Sunt adeptul unor înăspriri în zonele care generează frecvent accidente grave în România care pun în pericol securitatea cetăţenilor români”, a adăugat Zgonea.

Ministerul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului. El a menţionat că până miercuri se vor mai opera modificări la proiectul de act normativ.

Potrivit lui Stroe, s-a optat, ca decizie politică, promovarea actului normativ prin ordonanţă de urgenţă.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că dacă ministrul de Interne Radu Stroe va avea până miercuri “o formă agreată” a Codului rutier, atunci acesta va fi adoptat în şedinţa de Guvern, arătând că liberalul are mai multe întâlniri cu grupurile parlamentare pe această temă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar