full screen background image

Căldură în apartamente, cel mai probabil, de la jumătatea lunii

calorifer     Peste o săptămână, sucevenii vor afla data de la care vor avea căldură în apartamente.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, spune că momentul începerii livrării agentului termic pentru încălzirea locuinţelor va fi stabilit cu prilejul întâlnirii lunare cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, care va avea loc marţea viitoare.

“Vom afla dacă va începe furnizarea energie termice pentru încălzire pe data de 15 octombrie, când ne vom întâlni cu conducerile asociaţiilor de proprietari”, a declarat Lungu.

Anual, societatea comercială Termica punea în funcţiune Centrala Electrică de Termoficare(CET) pe 15 octombrie, dată la care începea furnizarea energie electrice produse pe huilă, în sistemul energetic naţional.

Începând de anul acesta, CET pe cărbune este tras pe dreapta, din care cauză  agentul termic este obţinut în centrala termică pe hidrocarburi(CT2), aşa zisele cazane de apă fierbinte(CAF).

Conform legii, asigurarea căldurii în apartamente este obligatorie după ce timp de 3 zile consecutiv, la ora 6.00 dimineaţa, sunt înregistrate temperaturi atmosferice exterioare mai mici de 10 grade Celsius.

comments

comments




Leave a Reply

avatar