full screen background image

150 de membrii Cartel Alfa vor protesta săptămânal, în faţa Guvernului

alfa     Aproximativ 150 de membrii ai CNS Cartel Alfa vor protesta săptămânal în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, în paralel urmând să fie organizate zilnic acţiuni de protest în toată ţara, respectiv în câte două judeţe pentru fiecare zi lucrătoare, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa.

“În Bucureşti acţiunea de protest din Piaţa Victoriei va fi organizată exact în ziua în care este programată să aibă loc şi şedinţa de Guvern, respectiv miercuri sau joi, între orele 10,00 – 16,00. La proteste vor participa aproximativ 150 de membrii ai federaţiilor sindicale din componenţa Cartel Alfa, în această săptămână urmând să iasă în stradă mecanicii de locomotivă şi salariaţii din administraţie publică de la departamentul de drumuri. Săptămâna viitoare, la pichetul din Piaţa Victoriei vor participa salariaţii din industria constructoare de maşini, din industria lemnului şi a mobilei şi din confecţii”, a afirmat Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, principalele nemulţumiri ale oamenilor sunt legate de legea actuală a dialogului social, de salariul minim pe economie, de politica de ocupare dusă de Guvern, dar şi de lipsa unui dialog social consistent între sindicate şi autorităţile statului.

“Noi am fixat calendarul de proteste până în luna decembrie 2013, însă este posibil ca acţiunile revendicative să continue şi după această dată dacă Guvernul nu va găsi soluţii pentru problemele noastre. La nivelul ţării, mâine, (marţi – n.r.) va avea loc o acţiune de protest în faţa prefecturii din judeţul Tulcea, urmând ca miercuri să fie organizate acţiuni revendicative în faţa prefecturilor din Maramureş şi Argeş. Pentru ziua de joi, acţiunile de protest planificate să se desfăşoare în judeţele Arad, Satu Mare şi Bacău, iar pentru ziua de vineri a fost luat în considerare judeţul Constanţa şi, posibil, judeţul Bihor, pentru care nu a fost emisă încă o autorizaţie din partea autorităţilor”, a mai spus Bogdan Hossu.

Acesta a precizat că, în cazul protestelor din Bucureşti, momentul efectiv al acţiunilor revendicative va fi fixat astfel încât să acopere, ca interval de timp, intrarea sau ieşirea membrilor Executivului la sau de la şedinţa de Guvern.

comments

comments




Leave a Reply

avatar