full screen background image

Bono a avut o dispută cu Președintele Bush pentru ajutorul din Africa

Bono     La sfârșitul lunii august Bono s-a dus în vestul Africii, unde a vizitat spitale, școli, a stat de vorbă cu oamenii, cu politicienii de acolo și a urmărit evoluția donațiilor aduse de el în zonă. Cu această ocazie, artistul a oferit un interviu pentru publicația The Guardian în care a discutat despre lucrurile pe care le-a învățat în cei 25 de ani de implicare în acțiuni caritabile și despre legăturile sale cu politicienii și marile corporații și cum au afectat acestea imaginea formației U2. Artistul a povestit inclusiv un incident care a avut loc între el și Președintele Bush.
Implicarea lui Bono în activități caritabile este un lucru bine cunoscut. De asemenea, este cunoscut și faptul că imaginea artistului a avut de suferit din cauza relațiilor pe care și le-a creat cu diferiți politicieni și mari companii americane. Într-un interviu recent oferit publicației The Guardian, Bono explică cât de esențiale sunt aceste legături pentru strângerea unor fonduri considerabile. Acesta subliniază faptul că nu toți oamenii ce conduc corporații sunt malefici și îl dă ca exemplu pozitiv pe Bill Gates, care a donat 1 milion de dolari campaniei RED, organizate de Bono, în urmă cu câțiva ani.
Pe de altă, relația cu politicienii nu este atât “roză” precum pare, iar Bono a avut de-a lungul timpului dispute destul de dure cu mulți dintre aceștia. Artistul a povestit că s-a certat certat chiar și cu Președintele Bush, în momentul în care acesta nu voia să trimită medicamente antiretrovirale (ARV) pentru tratarea bolnavilor de HIV/SIDA din Africa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar