full screen background image

Bătrână prădată de 5.000 de lei de 2 falşi lucrători ai Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură

bani-romanesti     Ieri, în jurul orei 13.00, poliţiştii Postului de poliție Drăgușeni au fost sesizați despre faptul că din locuința Augustinei A., de 85 de ani, din localitate, persoane necunoscute au sustras suma de 5.000 de lei.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, ieri, la locuința părții vătămate s-au prezentat două persoane și, sub pretextul că sunt lucrători în cadrul unei agenții de plăți, i-au adus la cunoștință acesteia că mai are de primit un rest de subvenție, înmânându-i în acest sens o bancnotă de 200 de lei, din care trebuia să achite 10 lei, reprezentând contravaloarea serviciului lor.

Partea vătămată a fost imediat de acord și a intrat în casă, de unde a adus o bancnotă de 50 de lei.

Sub pretextul că nu are rest să-i dea, femeia a fost îndrumată să meargă la un  magazin să îi schimbe, moment în care celălalt individ, profitând de neatenția soțului victimei, în vârstă de 91 de ani, a pătruns în locuință și, dintr-o casetă metalică, a sustras suma de 5.000 de lei, după care a părăsit locuința, plecând cu un autoturism.

În acest timp, individul care era cu partea vătămată a pus-o pe aceasta să aștepte undeva în apropierea locuinței și, spunând că trebuie să se întoarcă la mașină de unde să ia un registru al beneficiarilor de subvenție, a plecat și nu a  mai fost văzut de către aceasta.

După aproximativ 20 de minute, bănuind că ceva nu este în ordine, partea vătămată s-a întors acasă, unde a constatat lipsa celor 5.000 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar