full screen background image

Ajutorul de minimis acordat IMM-urilor s-ar putea reduce la jumătate

euroi     IMM-urile vor primi ajutoare de minimis de cel mult 100.000 de euro, faţă de 200.000 de euro în prezent, aceste facilităţi urmând să reprezinte 90% din cheltuielile eligibile, faţă de 100% în prezent, potrivit unui proiect de modificare a hotărârii de Guvern privind aplicarea ajutorului de minimis, iniţiat de Ministerul Economiei.

‘Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor, cu respectarea prevederilor prezentei hotărâri şi a Regulamentului, prin alocări de la bugetul de stat, din bugetul Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, pe o perioadă de doi ani fiscali consecutivi, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100.000 de euro’, se arată în proiectul de HG al Ministerului Economiei.

Hotărârea de Guvern nr. 274/2013, aflată acum în vigoare şi care va fi modificată, prevede că valoarea maximă a ajutorului este 200.000 de euro, cu excepţia IMM-urilor din sectorul transportului rutier, unde plafonul maxim este 100.000 de euro.

Această sumă acoperă în prezent 100% din cheltuielile eligibile şi este acordată timp de trei ani consecutivi.

Ministerul Economiei estimează că numărul firmelor care vor beneficia de această schemă va fi 1.111, în timp ce în precedentul act normativ numărul estimat de beneficiari era 1.000.

comments

comments




Leave a Reply

avatar