full screen background image

Primăria Suceava scoate din şcoli centralele termice pe gaze naturale

centrala electrica     Primăria municipiului Suceava va readuce unităţile şcolare la sistemul centralizat de termoficare.

Este vorba despre circa 30% dintre grădiniţele, şcolile generale şi colegiile care s-au dotat, la începutul anilor 2000, în urma contractării de credite bancare, cu centrale termice individuale pe gaze naturale.

Primarul Ion Lungu  susţine că, în acea perioada, când era consilier local PNL, s-a împotrivit debranşării unităţilor şcolare de la serviciile Termica, măsura fiind de natură să afecteze atât firma de termoficare, cât şi municipalitatea.

Lungu susţine că Primăria achită din bugetul local cheltuielile cu utilităţile ale şcolilor, inclusiv pe cele cu apa caldă şi încălzirea, nefiind firesc ca banii să meargă înspre E.on, şi nu înspre operatorul local al serviciului de termoficare.

“Nu este corect ca municipalitatea, care are o alternativă de încălzire, să folosească gazul metan. Aşteptăm să treacă această iarnă, să ne convingem că noua centrală este în ordine, după care vom lua şi asemenea măsuri”, a conchis Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar