full screen background image

Administraţia suceveană retrage 20 de parcele tinerilor care le-au primit gratuit

cartier tineretii     Primăria municipiului Suceava reziliază 20 de contracte de atribuire în folosinţă gratuită, tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, care s-au angajat să construiască, din fonduri proprii, locuinţe proprietate personală pe Dealul Mănăstirii, în  cartierul “Tinereţii”.

Primarul Ion Lungu a declarat că aceştia nu au procedat la ridicarea casei în termen de 1 an de la eliberarea autorizaţie de construire, aşa cum prevede legea.

“Avem peste 20 de cazuri în care nu s-a construit. Vom intra în Consiliul Local, să reziliem acele contracte, să retragem loturile  atribuite tinerilor care au avut repartiţie şi nu au trecut la  ridicarea construcţiei. În măsura în care  există liste de rezervă, vom da parcelele la aţii, care vor să construiască”, a arătat Lungu.

Legea nr. 15 din 2003 stipulează că beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă ridicarea acesteia în termen de 1 an de la data atribuirii suprafeţei şi să o realizeze cu respectarea reglementărilor referitoare la autorizarea executării construcţiilor.

Primăriei îi revine obligaţia finanţării lucrărilor de amenajare a infrastructurii  rutiere, introducerea utilităţilor de apă şi canalizare, precum şi a reţelelor de gaze naturale şi energie electrică.

comments

comments




Leave a Reply

avatar