full screen background image

Program de vaccinare antirabică a vulpilor

vulpe     Pe întreg teritoriul judeţului Suceava, va începe a doua campanie de vaccinare aeriană şi manuală a vulpilor, care se va încheia până pe 30 octombrie.

Programul de vaccinare antirabică, coordonat de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, se desfăşoară în conformitate cu Programul strategic al României de supraveghere, control şi eradicare a rabiei.

Acesta program este unul inovator, prin care se folosesc vaccinuri antirabice orale pentru vulpi şi alte carnivore sălbatice.

Populaţiile de vulpi sunt principala sursă de rabie, putând transmite virusul prin muşcare la oameni şi animale domestice. Scopul vaccinării este de a elimina sau reduce difuzarea bolii la animalele sălbatice, dar şi la cele domestice.

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava avertizează populaţia că “în cazul în care sunt găsite momeli vaccinale intacte, acestea se lasă acolo unde au fost găsite”.

“Dacă se găseşte o momeală cu învelişul desfăcut, spart sau distrus, cu mâinile protejate de mănuşi se plasează momeala într-o pungă şi se anunţă medicul veterinar din cea mai apropiată localitate”, se precizează în comunicatul DSVSA Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar