full screen background image

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la USV

usv 3    Absolvenţii promoţiei 2013, înregistraţi în evidenţele AJOFM, a căror demersuri de ocupare nu s-au finalizat cu succes, au oportunitatea de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, participând la Bursa locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, din 27 septembrie 2013, la Universitatea Ştefan cel Mare” din Suceava, prilej cu care are şansa de a participa la un interviu cu angajatorii oricine este interesat de un loc de muncă în această perioadă.

Ultima statistică a datelor referitoare la acest eveniment  totalizează, până în prezent, un număr de 138 de locuri vacante în judeţul Suceava, din care 67 în municipiul Suceava.

Numărul angajatorilor din judeţ care au confirmat participarea a ajuns la 31, lista fiind deschisă până miercuri, 25 septembrie, ora 16.

Absolvenţii de şcoli profesionale pot aplica pentru meseriile de instalator, electrician, mecanic auto, tinichigiu auto, tâmplar.

Absolvenţii de licee teoretice şi de specialitate pot aplica pentru lucrător comercial, operator calculator, bucătar, ospătar, asistent manager, agent transporturi, agent vânzări.

Absolvenţii cu studii superioare pot opta, până în prezent pentru specializările: inginer electronist, consultant financiar, specialist relaţii publice, agent de credit.

Solicitanţii fără nicio calificare se pot angaja ca muncitori necalificaţi în diferite domenii sau femeie de serviciu.

Alături de opţiunile de angajare pe plan local, în oferta bursei se vor găsi şi joburile în străinătate, gestionate de reţeaua EURES a serviciilor  publice de ocupare din Europa.

Până la această dată, în baza de date a AJOFM Suceava, figurează 2.150 de absolvenţi ai promoţiei acestui an, a căror distribuţie în funcţie de nivelul de studii este următoarea: 52 persoane care au finalizat cursurile învăţământului complementar şi special, 17 persoane care au terminat şcoala generală, 58 persoane ce au finalizat scoli postliceale, 95 cu nivel de studii profesionale, 1609 persoane care au terminat licee de specialitate şi teoretice şi 319 persoane care au finalizat studii universitare.

În cursul celor două luni de când absolvenţii au  început să se înregistreze în evidenţele AJOFM Suceava, 246 de tineri s-au angajat şi 12 au ales să se înscrie la unul din cursurile de bucătar, coafor şi instalator.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar