full screen background image

Vreme în încălzire și ploi puține în următoarea perioadă

ploi     Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie anunță vreme în încălzire în următoarea perioadă, după ce în ultima săptămână, minimele au fost mult prea scăzute pentru această perioadă a anului.

Astfel, de la mijlocul acestei săptămâni, în toată țara se vor înregistra maxime de 24-26 de grade, urmând ca vremea răcoroasă să apară abia la sfârșitul acestei săptămâni.

”În perioada prezentă avem o vreme destul de răcoroasă pentru ultima decadă a lunii septembrie, dar veștile sunt bune pentru zilele următoare. Așteptăm ca în jurul dateid e 26 septembrie temperaturile maxime să marcheze o creștere destul de simțitoare în toate regiunile țării, să ajungă la valorile normale pentru această perioadă, medii ale maximelor de 24-26 de grade. Este posibil ca în ziua de miercuri, în regiunile din sud, să avem valori care să depășească 26 de grade. Dar urmează apoi ca sfârșitul de săptămână și săptămâna viitoare să ne confruntăm cu o vreme răcoroasă, dar trebuie să ținem cont că avansăm spre luna octombrie, iar normele climatologice sunt tot mai scăzute”, a declarat pentru B1 TV Florinela Georgescu, meteorolog în cadrul ANM.

O altă veste bună de la meteorologi este că și precipitațiile vor fi puține în perioada următoare, ploile urmând să revină abia în 27-28 septembrie. Tot în acea perioadă, odată cu răcirea din weekendul viitor, este posibil ca din nou pe crestele înalte să apară precipitații mixte.

comments

comments




Leave a Reply

avatar