full screen background image

Salariaţi suceveni, pierduţi în luni de vară

FABRICA DE CONFECTII BARLAD     Mai precis, este vorba despre un efectiv de 96.108 de angajaţi cu contract individual de muncă, număr în scădere cu 21 de persoane faţă de finele lui iunie, diminuare care ar putea fi catalogată ca nefirească într-o lună de vară, în care, în mod normal, ar trebui să se facă angajări.

Pe de altă parte, comparativ cu luna iulie a anului 2012, masa salariaţilor suceveni a crescut cu 286 persoane, respectivi cu 0,3%.

Conform Direcţiei Judeţene de Statistică, din totalul efectivului de salariaţi existent la începutul lunii august 2013, 65,0% era concentrat în sectorul prestărilor de servicii, 31,7% în industrie şi construcţii, iar 3,3% desfăşura activităţi în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, precum şi în silvicultură şi piscicultură.
Potrivit sursei citate, la data la care facem referire, judeţul Suceava avea 18,0% din efectivul de salariaţi al Regiunii de Dezvoltare Nord Est şi 2,% din cel înregistrat la nivel naţional.

De menţionat este faptul că, începând cu luna iulie 2013, efectivul de salariaţi a fost estimat pe baza rezultatelor cercetării statistice lunare asupra câştigurilor salariale, completate cu informaţiile existente în Registrul statistic al întreprinderilor cu 1-3 salariaţi şi au fost repartizate pe judeţe şi sectoare de activitate conform distribuţiei obţinute din cercetarea statistică anuală asupra costului forţei de muncă din anul 2012.

comments

comments




Leave a Reply

avatar