full screen background image

Oficialităţi prezente la inaugurarea Școlii Gimnaziale din Breaza

breaza     Sâmbătă, 21 septembrie, Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a luat parte la inaugurarea Școlii Gimnaziale din comuna Breaza.

Inaugurarea Școlii Gimnaziale de la  Breaza s-a bucurat de prezența Președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, Prefectul Județului Suceava, Florin Sinescu, Inspectorul General ISJ, Gheorghe Lazăr, Senatorul Neculai Bereanu, Deputatul Pardău Gavril, Primarul Gheorghe Lesenciuc, Directorul Școlii Nicoleta Lisca, un sobor de preoți precum și numeroși dascăli ai acestei școli.

Potrivit atestărilor documentare, clădirea veche a școlii din Breaza a fost dată în funcțiune în anul 1930. La acea vreme avea doar 4 săli de clasă, din care numai trei corespunzătoare, un lot experimental de 21 de ari, o bibliotecă cu 296 de volume și o sală de direcțiune. Odată cu trecerea anilor, numărul claselor au crescut de la 4 săli la 10, în anii 1962-1963.

În prezent, cu ajutorul Primăriei Breaza, Consiliului Local și al Consiliului Județean Suceava, Școala Gimnazială din comuna Breaza dispune de 14 săli de clasă, reamenajate și utilate cu echipamente moderne. Tot în acest an, s-au finalizat toate lucrările de reabilitare a școlii.

Astfel, elevii școlii vor studia într-un mediu ambiant, utilat corespunzător ce le va oferi pregătirea corespunzătoare pentru atingerea unor bune rezultate în decursul studiilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar